Miután Kínában újból műsorra tűzték a mozik, ismét az Avatar lett minden idők legtöbb bevételt produkáló filmje - írja a BBC hírportálja.

A 2009-ben bemutatott film tíz éven át birtokolta a címet, amíg meg nem jelent 2019-ben a Bosszúállók: Végjáték.  

Miután az elmúlt hétvégén az Avatart ismét bemutatták a világ legnagyobb filmes piacának számító Kínában is, 2,8 milliárd dollár (862,5 milliárd forint) fölé emelkedett a film világszintű, teljes bevétele.  

A koronavírus-járvány miatti korlátozások óta Kína a filmes piac legkiemelkedőbb szereplőjévé vált. Az ázsiai országban a mozik néhány hónapja ismét nyitva vannak.  

James Cameron Oscar-díjas Avatarja csak pénteken 4 millió dolláros bevételt hozott, mellyel már megelőzte a Bosszúállók: Végjátékot - közölte a mindkét filmet tulajdonló Walt Disney.  

A Disney 2019-ben vásárolta fel a 20th Century Fox filmstúdiót. A cégé lett a Titanic is, amely a harmadik legtöbb forgalmat produkáló mozifilm.   

Cameron jelenleg az Avatar négyrészes folytatásán dolgozik. A következő film, amelynek bemutatását már többször elhalasztották, várhatóan 2022 decemberében lesz látható.  

"Büszkék vagyunk, hogy elértük ezt a hatalmas mérföldkövet, de Jimet (James Cameron) és engem leginkább az dob fel, hogy a film ezekben a kiszámíthatatlan időkben visszatért a mozikba. Szeretnénk köszönetet mondani kínai rajongóinknak a támogatásért" - mondta az Avatar producere, Jon Landau.  

Mielőtt ismét bemutatták Kínában, az Avatar az Egyesült Államokban 760 millió dollárt, nemzetközi szinten pedig mintegy 2 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett el.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 811 007 megtekintés

Videó: 47 976 033 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888166

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh