A robotporszívók után jöhetnek a takarító robotok? A Dyson már a következő lépcsőre készül lépni, már ami az otthoni automatizált takarítást illeti, ugyanis a vállalat a Nemzetközi Robotikai és Automatizálási Konferencián megmutatta a koncepcióját a háztartási feladatokat végző robotjáról.

A konferencián a Dyson bemutatta ambiciózus terveit és egyben utalt arra, hogy egyre gyorsabban folyik a a háztartási és egyéb otthoni feladatok ellátására alkalmas robotok fejlesztése. A videóban a robotkezek működését láthatjuk, amik tárgyakat ragadnak meg és tesznek a helyükre. 

Ahhoz viszont, hogy ebből idővel valódi termék legyen, a vállalat még több robotikai szakértőt szeretne felvenni: csak idén 2000 új mérnököt, tudóst és programozót kezdtek el alkalmazni, de van még további 700 üres pozíció.  

Jake Dyson, a vállalat főmérnöke elmondta: „Az első robotokkal foglalkozó szakember 20 éve csatlakozott a Dysonhoz, és csak ebben az évben további 250 főt keresünk a csapatunkba. Ezzel megtettük tétjeinket a jövő robottechnológiájára, amely a Dyson egészében – ideértve a mechatronika, a látórendszerek, a gépi tanulás és az energiatárolás területét is – a kutatások ösztönzője lesz. Most arra van szükségünk, hogy a legjobbak csatlakozzanak hozzánk erre a feladatra”.

Forrás: ipon.hu / theverge.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 806 megtekintés

Videó: 47 967 937 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887504

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh