Az új-zélandi legfelsőbb bíróság döntése értelmében az Egyesült Államok köteles tájékoztatást adni arról, hogy milyen bizonyítékai vannak Kim Dotcom, a platform létrehozója ellen.

A testület ítélete értelmében a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI) is részletes információkkal kell szolgálnia a MegaUpload elleni titkos akciójával kapcsolatban. Henkel Winkelmann, az új-zélandi legfelsőbb bíróság bírója egyértelművé tette: a dokumentumok nyilvánosságra hozatala képezi az alapját a 2013 márciusi kiadatási tárgyalásnak és ez a lépés elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztességes eljárás valósuljon meg. Amennyiben az USA és az FBI nem tesz eleget a felszólításnak, úgy gyakorlatilag lemondhatnak a férfi kiadatásáról.

A The New Zealand Herald máris arról írt, hogy az új fejlemények miatt egyre valószínűtlenebbnek tűnik Kim Dotcom kiadatása. A MegaUpload alapítója ügyvédjei útján kérte, hogy tanulmányozhassa az ellene összegyűjtött bizonyítékokat. Az új-zélandi legfelsőbb bíróság elfogadta a beadványt és ezután hozta meg az ítéletét. Az összegyűjtött bizonyítékoknak és dokumentumoknak összhangban kell lenniük az új-zélandi joggal, s egyértelműen alá kell támasztaniuk, hogy Kim Dotcom megsértette a szigetország törvényeit.

Július elején derült ki, hogy illegális volt mind a MegaUpload-alapítónál tartott házkutatás, mind az FBI kapcsolódó akciója. Kim Dotcom kiadatási ügyének tárgyalását nemrég idén augusztus 6-ról jövő március 25-re halasztották.

Forrás: sg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 881 077 megtekintés

Videó: 49 059 295 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7053827

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh