A Facebook közösségi jellegének és stratégiájának egyik fontos eleme, hogy megpróbáljon mindent minél inkább a felhasználóhoz igazítani. Ennek egyik összetevője, hogy az oldal automatikusan felismeri az arcunkat a fotókon – illetve csak ismerte, Európában ugyanis adatvédelmi okok miatt kikapcsolták a kényelmi funkciót.

Több EU-s országból érkező felvetés, majd az európai facebookozókat kiszolgáló Írország adatvédelmi biztosának vizsgálata után a Facebook úgy döntött, hogy kontinensünkön kikapcsolja azt a funkciót, amely a korábbi, manuális megjelölésekből épített adatbázis segítségével automatikusan beazonosította a fotókon szereplő felhasználókat. Az ilyen jellegű adatgyűjtés és adatbázis-építés ugyanis ellentétes több európai ország adatvédelmi szabályozásával.

A funkció kikapcsolása mellett a Facebook arra is ígéretet tett, hogy az eddig begyűjtött európai adatokat október 15-éig megsemmisíti. A közösségi oldal reméli, hogy további egyeztetések után újra elérhetővé teheti majd az automatikus bejelölési funkciót.

A Facebooknak egyébként fontos az arcfelismerés mint technológia, ezt bizonyítja, hogy a cég idén nyáron felvásárolta az egyik legpontosabb arcfelismerő technológiával rendelkező Face.com izraeli startupot.

Forrás: hvg.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 683 679 megtekintés

Videó: 48 894 973 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022079

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh