A Foxconn Electronics tagadja, hogy az Apple iPhone 5 gyártásában bármilyen fennakadás keletkezett volna a gyártóláncban dolgozó munkások és a minőségellenőrök közötti viták miatt.

A világ legnagyobb szerződéses gyártója, a Foxconn elismert különféle nehézségeket, de állította ugyanakkor, hogy az iPhone 5 gyártása megfelelően halad.

Mint ismert szeptember végén kétezer munkás a kínai Taijuan gyárban tüntetett az iPhone 5-re bevezetett keményebb minőségellenőrzési előírások miatt, amit az váltott ki, hogy a telefon burkolatának minőségével adódtak gondok. A múlt héten pedig több mint kétszáz minőségellenőr tagadta meg a munkát Csengcsouban tiltakozásul az egyre fokozódó munkaköri nyomás miatt. A Financial Times szerint nem csak a hibák megelőzése és kiszűrése okoz stresszt, hanem még a szalagon dolgozó munkások is állandóan fenyegetik a minőségellenőröket.

Az incidenst egy ellenőr és a gyártómunkások között kirobbanó érzelmektől túlfűtött vita robbantotta ki. A Foxconn ezt egy elszigetelt incidensnek nevezete, s közölte, hogy rendezték a helyzetet, és mindenki visszatért a munkájához. Megígérték ugyanis a szalagon dolgozóknak, hogy szükség esetén bővítik a gyártósoron dolgozók létszámát.

Azok után, hogy a vásárlók az iPhone 5 fekete változatának borításán rongálódást és karcolásokat fedeztek fel, a Foxconn és az Apple új minőségi előírásokat vezetett be annak érdekében, hogy a felhasználók hibátlan termékeket kapjanak kézbe. Az ebből fakadó feszültség már csak az utolsó csepp volt az amúgy is túlságosan stresszesnek számító gyártószalagokon. A Foxconnál arra talán számíthatnak, hogy az iPhone 5 bemutatása utáni első roham lecsengésével a szalagon dolgozók is valamivel több levegőhöz és nyugalomhoz juthatnak.

Forrás: computerworld.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

Bealkonyulhat a “biorobotoknak” Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 706 692 megtekintés

Videó: 48 920 520 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025870

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh