A közösségi portál a Host Chat nevű új funkciót teszteli. A kiszivárgott adatok alapján az új chat-szobák hasonlítani fognak az AOL által egykor alkalmazott megoldásokra.

Az új funkcióról a TechCrunch és a CNET közölt információkat. A cél az, hogy a chat-szobáknak köszönhetően a regisztrált tagok még több időt töltsenek a platformon. A megoldást jelenleg csupán néhány felhasználó bevonásával tesztelik. A Facebook hosszú távú célja az, hogy így vegye fel hatékonyan a versenyt az Apple iMessage, a Google Hangouts, a WhatsApp és a Snapchat szolgáltatásokkal, továbbá az SMS-sel és az azonnali üzenetküldő programokkal. A chat-funkciók bővítése azért is fontos a közösségi oldal üzemeltetőinek, mert az emberek ezekben a beszélgetésekben számos magán jellegű információt osztanak meg egymással, ezáltal még több adatot lehet eladni például a reklámügynökségeknek.

Lehetőség lesz arra, hogy ha valaki belép a chatbe, akkor a profilján elhelyezett gomb segítségével az éppen online lévő összes ismerősét beszélgetésre invitálja. Emellett megadható lesz a beszélgetés témája, így akár többen is dolgozhatnak majd együtt egy projekten, megoszthatják egymással az azzal kapcsolatos gondolataikat, ötleteiket. De azt is megbeszélhetik, hogy mennyire tetszett a tegnapi koncert vagy mi a véleményük egy adott témáról. Aki ugyanakkor szeretne csupán egy emberrel beszélgetni, azt is beállíthatja majd a szűrési funkciónál.

Az első tesztek során lehetőség nyílik arra is, hogy a résztvevők fotókat és videókat osszanak meg egymással. Az viszont egyelőre nem ismert, hogy hosszú távon a kommunikáció kizárólag szöveges üzenetekre korlátozódik-e majd, vagy a képek és a videók megosztására is lehetőség lesz-e.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 740 121 megtekintés

Videó: 48 946 918 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030892

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh