Néhány nap alatt már 100 ezren töltötték le a Pirate Bay által kiadott új böngészőt, ami a netcenzúra kikerülését teszi lehetővé.

A vasárnap óta letölthető PirateBrowser a Firefox, az anonimitást biztosító Tor szolgáltatás és a foxyproxy kiegészítő egybegyúrt egyvelege. Célja, hogy a segítségével azokból az országokból is elérhetők legyen minden weboldal, ahol blokkolják bizonyos honlapok elérését.

Magyarországon januártól kezdik majd el alkalmazni azt a feketelistát, amin a bíróság, illetve bizonyos kormányzati hatóságok által károsnak ítélt oldalak szerepelnek majd. A blokkolás megkerülésére több módszer is létezik, de a PirateBrowser a legegyszerűbb, legkényelmesebb.

A böngésző előnye, hogy bármelyik windowsos PC-n futtatható, ugyanis hordozható, azaz nem igényel telepítést sem, csak le kell tölteni az .exe fájlt, és elindítani a programot.

A TorrentFreak által közöltek szerint a böngésző hivatalos torrentfájlját már ötezernél is több felhasználó osztotta meg, a letöltések száma pedig elérte az óránkénti ezret. Ezzel a PirateBrowser máris jóval nagyobb siker, mint amit a Pirate Bay remélt tőle.

A böngésző itt tölthető le: Kattintson ide...

Forrás: hvg.hu

Kapcsolódó korábbi hírünk:

Internetcenzúra: Januártól jöhet az internetes feketelista

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 098 312 megtekintés

Videó: 48 323 807 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923914

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh