A töréstesztek alapján az elektromos autókat gyártó Tesla "S" modellje bizonyult minden idők legbiztonságosabb autójának - írja az All Things Digital technológiai hírportál.

Az ebben a hónapban korábban végzett vizsgálatokon a Tesla "S" modellje a maximális öt csillagot kapta meg az amerikai járműbiztonsági hivatal, az NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration) töréstesztjén mind a frontális, oldalsó ütközési, mind a borulási kategóriákban.

Az NHTSA által bevizsgált járműveknek eddig alig egy százaléka szerezte meg az öt csillagot, a Tesla "S" eredménye tehát önmagában is figyelemre méltó lenne. A kocsi azonban még ennél is jobb eredményt ért el az összesített VSS (Vehicle Safety Score) minősítésben, melynek eredményét az NHTSA rendszerint csak az autógyárakkal magukkal osztja meg.

A Tesla "S" a VSS minősítésben 5,4 csillagot ért el, ami új rekord, mégpedig nem csak a személygépkocsi, de a SUV és minivan kategóriában is.

Az, hogy a Tesla "S" a nehezebb járműkategóriákban is megszerezze a vezetést azon hiúsult meg, hogy tönkretette a mérőpadot. A kocsiszekrény tetejének terheléspróbáján ugyanis a tesztberendezés 4 g erőkifejtésnél felmondta a szolgálatot. A 4 g erőkifejtés annyit jelent, hogy a kocsira saját magából még négy másikat rá lehetne rakni anélkül, hogy a teteje behorpadna.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 084 010 megtekintés

Videó: 48 314 403 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922783

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh