A felhasználók egyetlen szempillantással készíthetnek képet a Google cég okos-szemüvegének segítségével.

A vállalat szerint a Google Glass új funkciója gyorsabb mint a kamera gomb megnyomása vagy a hangvezérléses megoldás. Az okos-szemüveg továbbá képernyőzároló funkcióval bővült és immáron a videókat lehet feltölteni és megosztani a YouTube videomegosztó portálon - adta hírül a BBC News.

A Google szerint az új pislantó funkciót számtalan módon fogják tudni alkalmazni a felhasználók a jövőben. "Képzeljük el a napot, amikor egy taxi hátsó ülésén utazunk és csak rápislogunk a mérőórára a fizetéshez" - írta blogbejegyzésében a cég. "Csak rápislogunk egy pár cipőre a kirakatban és máris az ajtónk elé szállítják a méretünkben. Rápislantunk egy receptre a szakácskönyvben és az instrukciók máris feltűnnek előttünk - semmi kézmozdulat, semmi rendetlenség".

A Google Glass piacra dobását a készülék privát szférára gyakorolt hatása miatti aggodalmak övezték, amelyek csak tovább erősödtek amiatt, hogy az eszköz képeket, videókat és adatokat tud gyűjteni majdnem mindenről, amit a felhasználó lát. Elemzők szerint az, hogy a felhasználók egyetlen pislantással képesek képeket csinálni, megnehezíti mások számára, hogy észrevegyék, ha éppen lefotózták őket.

A hordható technológiák piaca várhatóan erőteljes növekedésnek indul az elkövetkező években. A Nike cég októberben dobta piacra Fuelband nevű második generációs csuklószorítóját, amely segít a felhasználóknak nyomon követni saját fizikai aktivitásukat. Az amerikai Heapsylon vállalat pedig a közelmúltban jelentette be, hogy olyan érzékelőkkel felszerelt zoknit fejleszt, amely segít figyelemmel követni viselője egyensúlyát sétálás, vagy futás közben.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 090 851 megtekintés

Videó: 48 319 985 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923499

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh