Az Amerikai Egyesült Államok hét szövetségi állama tervezi, hogy betiltja autóvezetés közben a Google Glass használatát.

A Reuters tudósítása alapján az IT-konszern okos szemüvegét Delaware, Illinois, Missouri, New Jersey, New York, Nyugat-Virginia és Wyoming szövetségi államban tiltanák be. A benyújtott törvénytervezetek szerint nem csupán a virtuális valóság szemüvegek kerülnének feketelistára, hanem más hordozható technikák is. Mindezt aa National Conference of State Legislatures nevű rendezvényen jelentették be.

Wyoming államban Floyd Esquibel szenátor készítette el a kapcsolódó törvénytervezetet. A politikus tagja a szenátus közlekedési bizottságának és 2010-ben az egyik fő kezdeményezője volt a vezetés közbeni SMS-ezés betiltásának. Azt az álláspontot képviseli, hogy még azelőtt kell megfelelő szabályozást kidolgozni, hogy az adott technika nagyon elterjedne. Ugyanakkor azt is közölte, hogy nem jó dolog, ha valaki vezetés közben egy miniatűr számítógépet figyel, mert ezzel önmagát, az utasait és a többi autóst is veszélybe sodorhatja. A csomagról februárban szavaznak.

Cecilia Abadie nemrég megúszta a felelősségre vonást, hiszen nem kell pénzbüntetést fizetnie a Google Glass vezetés közbeni viseléséért, de továbbra sincs tisztázva, hogy az okos szemüvegek hordása vezetése közben engedélyezve van-e vagy sem. Az okos szemüveg viselése nem csupán az autósokat hozza nehéz helyzetbe, hiszen legutóbb egy moziban filmet néző férfi is bajba került miatta.

Forrás: sg.hu / reuters.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 278 217 megtekintés

Videó: 38 511 585 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5893874

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh