A közösségi platform szélesebb tartalomellenőrzési lehetőségeket kínálna a felhasználóknak.

Gyakori problémát jelent, hogy valaki jól érzi magát az egyik este, nem kevés alkoholt iszik, majd részegen képet készít magáról és feltölti a Facebookra, másnap reggel pedig szégyenkezik. Mindez hamarosan megváltozhat, ugyanis a konszern egy új digitális asszisztenst akar kifejleszteni, amelyik automatikusan szkennel minden fotót és felismeri, ha valamelyik felvételen ittas vagy más kínos helyzetben lévő személyek szerepelnek. A program az emberek arckifejezéseit vizsgálja és így dönt arról, hogy valamelyik kép online maradhat-e vagy sem. A digitális asszisztens a kínos fotók megjelentetése előtt rákérdez az internetezőnél, hogy valóban jó ötlet-e a felvétel nyilvánosságra hozása.

Adatvédelmi szakemberek bírálták az elképzelést, mondván minden fénykép automatikusan értékelve lesz és a Facebook már jelenleg is kiválóan felismeri a baráti körben lévő személyeket. Ez részben Yann LeCun amerikai tudósnak is köszönhető, aki a platform Mesterséges Intelligencia Kutató Központját (FAIR) vezeti és ilyen jellegű kérdésekkel foglalkozik. LeCun többek között azt akarja elérni, hogy a jövőben minden olyan személy figyelmeztetést kapjon, akinek a fotóját valaki feltöltötte az oldalra. Amint a digitális asszisztens azonosítja az illetőt, kap egy értesítést és kezdeményezheti a felvétel törlését. A mesterséges intelligencia segíthet a regisztrált tagoknak abban, hogy azokat a megfelelő vagyis a népszerű tartalmakat kiválaszthassák, amelyek érdekelhetik a baráti körüket is.

A Facebook tavaly elindította a Deep Learning projektet, amelynek segítségével a számítógépes rendszere a személyre szabott vagy csoportoknak szóló reklámok megjelenítésekor nem csupán az emberek érdeklődési területeit venné figyelembe. A kielemezendő információk között lenne akár a pillanatnyi hangulat is.

Forrás: sg.hu / wired.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 434 megtekintés

Videó: 48 297 223 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920383

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh