Az Apple az iPhone és az iCloud biztonságának fokozásával kívánja okafogyottá tenni a készülékek és adatállományok titkosításának feltörésére vonatkozó hatósági megkereséseket.

A Techcrunch hírportálnak a New York Times cikkére hivatkozó beszámolója szerint az Apple mérnökei olyan megoldáson dolgoznak, ami lehetetlenné tenné a készülék védelmére szolgáló jelszavak megkerülését. A Financial Times pedig úgy tudja, hogy az Apple az iCloud felhőben tárolt adatok titkosítására is más megoldást keres.

Az amerikai hatóságok egy olyan egyedi operációs rendszer készítését kérték az Apple-től, ami korlátlan számú próbálkozást engedélyezne számukra egy készülék jelszavas védelmének a feltörésére.

A készülékek operációs rendszerét a hibaelhárítás célját szolgáló DFU (device firmware update) módban lehet jelszó nélkül újratelepíteni. Így lehetne telepíteni például egy olyan egyedi operációs rendszert, ami aztán lehetővé tenné a hatóságoknak korlátlan számú jelszó bevitelét anélkül, hogy a készülék megsemmisítené saját adatállományait, ahogy azt jelenleg teszi.

Az Apple a New York Times értesülése szerint a DFU mód kiiktatását tervezi a következő készülékgenerációknál, ami gyakorlatilag okafogyottá tenné a hatóságok feltörési megkereséseit, mivel lehetetlen lenne eleget tenni annak.

Az iCloud felhőszolgáltatásban tárolt adatokkal egyszerűbb a hatóságok dolga, mivel azok titkosítási kódjával jelenleg az Apple rendelkezik. Hatósági megkeresésre tehát képes a felhőben tárolt információkat dekódolni és köteles is azokat átadni.

A Financial Times értesülése szerint azonban az Apple azt tervezi, hogy az iCloud titkosítási kódot is átadja a felhasználónak, így nem áll majd módjában a hatósági megkereséseknek eleget tenni.

A megoldás hátulütője, hogy az Apple az iCloud elérési kódjukat elveszítő felhasználóknak sem fog tudni segíteni az adatok visszanyerésében.

Forrás: MTI Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 060 813 megtekintés

Videó: 48 280 068 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918661

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh