Jó pár illúzióval szegényebbek lettünk már a menekültválság nyomán. Az már ugye kiderült, hogy igenis vannak terroristák a menekültek között. Az is, hogy aligha fogják gyors munkába állásukkal felpörgetni a német és így az európai gazdaságot, merthogy a többségük jelenleg mindenféle európai munkára alkalmatlan.

Jó látni tehát, hogy legalább egy területen mintha igazolódna az optimizmus: ez pedig a demográfia, vagyis, hogy a jövevények végre átrajzolják a terméketlen európaiakról élő képet.

Ennek az új, gyermekkacagástól hangos Európának az előhírnöke Ghazia A., egy 49 éves szír menekült, aki tavaly érkezett a Frankfurt és Köln között félúton fekvő Montabaur városába. Ghaziának négy felesége van és 23 gyermeke, de sajnos közülük egy lány Szaúd-Arábiában él a férjénél, így ő elveszni látszik a német utánpótlásnak, de azért a vele élő 22 utód sem apró eltérés a német átlagtól.

A „vele élő” persze nem teljesen pontos megfogalmazás, a német hatóságok történelmileg is ismert rugalmatlansága miatt ugyanis csak az egyik feleséget ismerték el tényleges házastársnak, a többiek barátnő címen futnak. Mindez azt jelenti, hogy a német hatóságok külön otthonokban is helyezték el a négy családot, fittyet hányva a Korán előírásaira, és alaposan megnehezítve ezzel Ghazia életét és beilleszkedését a dolgos német társadalomba. A Korán szerint ugyanis a férfinak mindegyik feleségéről ugyanúgy kell gondoskodnia, ami jelen esetben azt jelenti, hogy Ghazia szinte állandóan úton van, hogy mindegyik nejével, és persze az anyjukkal élő gyerekeivel ugyanannyi időt töltsön. Nem csoda, mint panaszolja, hogy ilyen helyzetben egyszerűen nincs ideje arra, hogy munkát vállaljon, hiába szeretne dolgozni.

Még szerencse, hogy a bürokraták szívtelenségét ellensúlyozza a német adófizetők önzetlensége. Ghazia és az egész – ha jól számolom – 27 tagú család ugyanis jól megél a különböző szociális juttatásokból, amelyek egyébként hozzávetőleges számítások szerint egy évben 360 ezer eurót, azaz több mint 110 millió forintot tesznek ki.

Forrás: e-mail / thesun.co.uk

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 900 516 megtekintés

Videó: 49 072 121 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7055455

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh