Számos technológia érhető el, de az emberek többsége továbbra is magával viszi a pénztárcáját.

A cégek és a kereskedők igyekeznek mindent elkövetni azért, hogy felgyorsítsák a fizetési folyamatokat. A számos eltérő fizetési módszer (hitelkártya, bankkártya, érintés nélküli fizetés stb.) miatt meglehetősen összetettek a jelenlegi rendszerek és könnyen összezavarhatják a felhasználókat.

Ugyanakkor az emberek továbbra is elsősorban készpénzt használnak.

Horst Rüter, a kölni EHI piackutató intézet munkatársa rámutatott, hogy a készpénzes fizetés átlagosan 15-24 másodpercig tart; az elektronikus eljárással való fizetés, ha aláírás is szükséges körülbelül 28 másodpercet vesz igénybe; míg a hitelkártyás fizetés kereken 30 másodpercet emészt fel. Mindezek nem tűnnek nagy különbségeknek, de a kereskedők számára igenis lényeges eltérések.

A vásárlók közel 80 százaléka jelenleg még mindig készpénzzel fizet, különösen a kisebb összegek esetén. Ezekből a tranzakciókból származik a teljes kereskedelmi bevétel 52 százaléka, míg a plasztikkártyás fizetések generálják a bevételek 23 százalékát. A trend most egyértelműen a kártyás fizetés, még kisebb összegek esetében is.

Rüter kiemelte, hogy van még egy megoldás, ami rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert: ez a Near Field Communication (NFC) technológia. A hitelkártyacégek, például a MasterCard és a Visa mellett egyre több bank is támogatja az NFC-t, de ez is csak egy köztes lépcsőfok lehet. Fontos azonban, hogy ezek a megoldások sem fogják tudni tovább növelni a fizetés sebességét és ezzel csökkenteni a folyamatra fordított időt. Az utóbbi tekintetében a készpénz még hosszú ideig verhetetlen lesz.

Forrás: sg.hu / wiwo.de

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 726 277 megtekintés

Videó: 48 935 185 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028902

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh