A Microsoft-alapító Bill Gates vezetésével amerikai, brit, szaúdi, kínai milliárdosok fognak össze a globális felmelegedés ellen és egymilliárd dollárt fektetnek be az úgynevezett tiszta energiába - jelentették be hétfőn.

Bill Gates közleményében tudatta, hogy a csoport egymilliárd dollárt kíván befektetni az úgynevezett tiszta energia kutatásába és alkalmazásába. A milliárdosok így kívánnak hozzájárulni a globális felmelegedés elleni küzdelemhez.   

A csoport tagjai között van Mark Zuckerberg, a Facebook alapító-elnöke, Jeff Bezos, az Amazon alapító-elnöke, Soros György befektető, a brit Richard Branson, a Virgin alapítója, a szaúdi Al-Valíd bin Talál herceg és a kínai informatikai óriás, az Alibaba létrehozója, Jack Ma.   

A Bloomberg és a Forbes becslései szerint a csoport tagjainak összesen mintegy 170 milliárd dolláros vagyonuk van, s ebből áldoznak egymilliárdot az úgynevezett zöld energiaforrások felkutatására. A kutatások a közlekedéstől a mezőgazdaságig több ágazatot érintenek majd.   

"Nyitottak vagyunk mindenre, ami lehetővé teszi az olcsó  és tiszta energia előállítását" -  szögezte le közleményében Bill Gates, a kezdeményezés életre hívója.

Forrás: MTI / bloomberg.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 065 012 megtekintés

Videó: 48 287 823 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919586

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh