A szíriai vezetés kiadta a parancsot a légierőnek, hogy vonják vissza csapataikat 10 km-re a török határtól. A szíriai légierő nem repülhet be ebbe a zónába, azaz csak 10 km-es távolságba közelítheti meg a szíriai-török határt. Arról, hogy vajon ugyanezt a parancsot kiadták-e a szárazföldi csapatoknak, nem érkezett jelentés.

Ezzel Szíria gyakorlatilag területének egy kis részén repüléstilalmi zónát jelölt ki. Éppen ez az, amire a helyi fegyveresek törekedtek, hiszen ők nem rendelkeznek megfelelő rakétavédelemmel.

Törökország továbbra is lövi Szíriát

A török hadsereg szombaton reggel tovább folytatta a tűzharcot szíriai területen, miután Szíria a Törökország déli részén fekvő Hatay tartomány lőszerraktárát lőtte. Áldozatok nincsenek. A török hadsereg azonnal reagált és tüzet nyitott – közölte a török TV-csatorna, az NTV.

Az előző ilyen esetet tegnap regisztrálták szintén Hatay tartományban.

Török Külügyminisztérium: Mi nem üzentünk hadat Szíriának

A török parlament határozata a határokon átnyúló hadműveletekről nem tekintendő háborús hadüzenetnek Szíria számára.

„A parlament határozata Törökország szándékainak komolyságát tükrözi, elsősorban a visszatartás terén” – mondta a török külügyminiszter Ahmet Davutoglu az TRT TV-csatornának.

Ugyanakkor, elmondása szerint, a polgárháborús szíriai helyzetet tekintve Törökországnak minden eshetőségre készen kell állnia.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 755 471 megtekintés

Videó: 48 954 342 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7032329

Jelenleg az oldalon

10
Online

Interreg CE1013 REFREsh