Új szabályokat vezetett be a videomegosztó platform, amelyek nem csupán az új csatornákra vonatkoznak.

Az elmúlt öt évben a YouTube rendszerében gyakorlatilag minden felhasználó pénzt kereshetett a feltöltött felvételekkel. Mindennek azonban mostantól vége. Ariel Bardin, a platform termékmenedzselési alelnöke ugyanis bejelentette, hogy a 10 ezernél kevesebb lejátszásnál tartó csatornákon nem fognak a jövőben reklámokat megjelentetni. Így akarják megakadályozni, hogy a felhasználók pénzt kereshessenek a szerzői jog által védett tartalmakkal.

A döntés különösen azokat érinti rosszul, akik megpróbálnak saját felvételeket készíteni, mely tagok számra folyamatosan nő. A YouTube azért hozta meg a döntést, mert állítása szerint az eddig alkalmazott rendszerrel visszaéltek az emberek. Sokan mások videóit töltötték fel és mire a használt algoritmusok rájöttek a dologra, addigra az illető már megkapta a partnerprogram keretében az arányosan számolt összeget.

A YouTube szerint az új szabályozás a tartalomkészítők bevételeit védi, de komoly érv lehet az is, hogy így csökkenthetők a szerzői jogsértések miatti esetleges büntetések és a nagy kiadók, illetve a hollywoodi filmstúdiók is megnyugtathatók az intézkedéssel. Az utóbbiakkal való jó kapcsolat pedig létfontosságú a platform számára, különösen azért, mert hosszú távon a televízióadók alternatívája is akar válni. Az új szabályozás értelmében egyébként nem csupán a 10 000 megtekintés a követelmény, hanem azt is megvizsgálják, hogy mennyire legitim az adott csatorna és azt is, hogy mennyire felel meg az oldal közösségi és hirdetési irányelveinek.

Forrás: sg.hu / youtube-creators.googleblog.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 739 450 megtekintés

Videó: 48 946 311 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7030789

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh