A milliárdos az állattenyésztés területén is támogatja a fejlesztéseket. A cél egy olyan szarvasmarhafajta létrehozása, ami több tejet ad.

Bill Gates bejelentette, hogy 40 millió dollárral támogatja az Edinburgh-i székhelyű GALVmed kutatását, melynek célja egy afrikai körülményekhez jól alkalmazkodó, magas tejhozammal bíró szarvasmarha létrehozása.

A Daily Mail beszámolója szerint a Microsoft atyja az Edinburgh-i Egyetemen tett látogatásakor beszélt a programról, amelytől nagy eredményeket vár a szegénység elleni harcban. Az afrikai országokban nagy veszteséget okoznak az állattenyésztést sújtó betegségek és járványok, így azok kutatására is szánnak az adományból a szupertehén kifejlesztése mellett.

Klímakutatók már figyelmeztettek, hogy a szarvasmarhák tenyésztése a magas metánkibocsátás miatt veszélyes a környezetre. A milliárdos egy korábbi blogposztjában így reagált a felvetésekre: „Bár jogosan vannak kérdések arról, hogy a világ képes-e kielégíteni az állati termékek iránti étvágyát anélkül, hogy elpusztítaná a környezetet, az is tény, hogy rengeteg szegény embernek jelent mind megélhetési mind pedig táplálkozási forrást a szarvasmarhatenyésztés”.

Afrikában gazdálkodók milliói egyedül a mezőgazdaságra alapozhatnak, hogy családjaikat támogatni tudják. A brit kutatók szakértelme több területen jelenthet majd fejlődést, ha azt elkezdik kamatoztatni az érintett országokban. A becslések szerint 100 millió afrikai gazdához juttatják majd el a fejlesztéseket, hogy segítsenek nekik kitörni a szegénységből.

Forrás: globoport.hu / dailymail.co.uk

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 265 406 megtekintés

Videó: 47 413 498 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6771184

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh