Elengedték az Ohotszki-tengerben az utolsó két példányt is az orosz Távol-Keleten felfedezett "cetbörtönben" fogva tartott 11 kardszárnyú delfin közül - közölte kedden az Összoroszországi Halászati és Oceanográfiai Kutatóintézet (VNIRO) sajtószolgálata.

A két kardszárnyú delfin után hat fehér delfint is visszaengedtek természetes közegébe. Az állatok mindegyikét a szabadon bocsátás előtt gondozóik még egyszer megvizsgálták és a VNIRO megfigyelő berendezéseivel látták el.   

A kínai delfináriumok megrendelésére kifogott 87 fehér és 11 kardszárnyú delfint fogva tartó "cetbörtönt" fedezése tavaly nemzetközi botrányt robbantott ki. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 22-én rendelte el, hogy az illetékes állami szervek dolgozzanak ki megoldást a problémára. A delfinek mentésébe bekapcsolódott Jean-Michel Cousteau francia óceánkutató és csapata is.   

A létesítményt üzemeltető négy orosz céget vétkesnek találták a halászati szabályok megsértésében - mivel az orosz törvények értelmében a delfineket kizárólag tudományos célból lett volna szabad befogni - és pénzbírsággal sújtották.

Forrás: MTI / Pogár Demeter

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 069 429 megtekintés

Videó: 48 297 211 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920382

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh