Az orosz médiafelügyelet, a Roszkomnadzor korlátozta a Euronews tévécsatorna anyagaihoz való hozzáférést Oroszországban "az ukrajnai különleges katonai műveletről szóló hamisítások miatt" – közölte az ügynökség sajtószolgálata hétfőn a TASZSZ hírügynökséggel.

A döntés egyaránt vonatkozik a euronews.com weboldal és annak orosz változata, a ru.euronews.com elérhetőségére is.

“A főügyészség kérésére a Roszkomnadzor korlátozta a Euronews oroszországi anyagaihoz való hozzáférést. A külföldi médium szisztematikusan közérdekű, pontatlan információkat tett közzé az Orosz Föderáció fegyveres erői által végrehajtott különleges katonai műveletről, valamint olyan információkat, amelyek az állampolgárokat az Orosz Föderáció területén a fennálló rend megsértésével tartott tömeges (nyilvános) rendezvényeken való részvételre buzdítják” – áll a közleményben.

Moszkva március elején új médiatörvényt vezetett be, amely drasztikus büntetéseket szabott ki az orosz fegyveres erőkről szóló állítólagos hamis információk terjesztéséért.

Egy bíróság a két, már korábban blokkolt közösségi médiaplatformot, a Facebookot és az Instagramot is betiltotta, mint “szélsőségeseket”. A Meta amerikai vállalat – amelyhez a Facebook és az Instagram is tartozik – úgy döntött, hogy engedélyezi az Ukrajnában tartózkodó orosz csapatok elleni erőszakra való felhívásokat.

A Vlagyimir Putyin orosz elnök által aláírt törvény büntetőjogi felelősséget vezet be az Orosz Föderáció fegyveres erőire vonatkozó, “tudatosan hamis információk nyilvános terjesztéséért”.

Forrás: hirado.hu / MTI / tass.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 707 723 megtekintés

Videó: 48 921 208 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026110

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh