Nagy érdeklődés előzi meg a június 23-án kezdődő Fishing on Orfű fesztivált: a szervezők több száz új sátorhelyet alakítottak ki a koncertsorozat helyszíne közelében, mivel a községben a rendezvény idejére már sem sátor-, sem szálláshelyet nem lehetett foglalni.

A szervezők kedden, közleményben tájékoztatták az MTI-t arról, hogy a hazai alternatív zenekarok fesztiváljára az elmúlt évekhez képest többen váltottak elővételben bérletet, s ez azt jelenti, emelkedik azok száma, akik nem egy, hanem több napra érkeznek. Ezzel is magyarázható, hogy Orfűn a háromnapos rendezvény idejére már egy hónappal ezelőtt nem lehetett szálláshoz és sátorhelyhez jutni, így az 1200 sátorhelyen túl további több százat alakítottak ki a koncerteknek otthont adó Panoráma Camping mellett.

"A befogadóképességet napi öt és félezer résztvevőben maximáltuk, de mivel nem fogyott el az összes belépő elővételben, egyelőre senkinek sem kell attól tartania, hogy nem jut be a fesztiválra" - tették hozzá.

A szervezők kitértek arra, hogy a negyedik alkalommal megrendezett Fishing on Orfű fesztiválon öt helyszínen mintegy száz fellépő lép színpadra, és a korábbi évekhez hasonlóan nem lesz átfedés a két nagyszínpad programjában.

Az első nagyszínpad fellépői között ott lesznek napjaink legfontosabb és legismertebb magyar koncertzenekarai: az idén visszatérő Hiperkarma, a Quimby, az Irie Maffia, az Európa Kiadó, a Budapest Bár, a Heaven Street Seven, a Kiscsillag, Szabó Balázs Bandája vagy a Vad Fruttik.

A második nagyszínpadon olyan népszerű formációk váltják egymást, mint a Supernem, az Intim Torna Illegál, a Punnany Massif, az Üllői Úti Fuck, az Óriás, a Psycho Mutants, a Subscribe vagy Kispál András új zenekara, a Velőrózsák.

Az A38 Sátorban lép fel a PASO, a Brains, az Erik Sumo Band Kiss Erzsivel, az Akkezdet Phiai, a Hősök, a Bëlga és Siskafinuccsi is, a keményebb zenék kedvelőit pedig itt szórakoztatja a Blind Myself, az Isten Háta Mögött és a Hollywoodoo.

A Pécsi Est Café színpad programjában olyan fellépők kaptak helyet, akikre akár több generáció is kíváncsi lehet: itt lesz látható és hallható a Pál Utcai Fiúk, a Magashegyi Underground vagy Pál István "Szalonna" és Bandája, Hobo Hármas Oltár elnevezésű produkciója, Ferenczi György és a Rackajam, Frenk, a Kaláka, a Kardos-Horváth János vezette Kafkaz és a The Twist is.

A külföldi produkciók palettáját olyan, itthon már jól ismert előadók színesítik, mint az angol Ian Siegal, az osztrák Ripoff Raskolnikov,vagy a The Braindogs nemzetközi supergroup.

"Koncertet ad a psychobillyben utazó francia Washington Dead Cats és a hat fős strasbourgi energiabomba, a La Fanfare En Pétard. Ez utóbbi formáció vidám utcazenéjét egyébként bárhol és bármikor hallhatjuk a kempingben, ráadásul a házigazda, Lovasi András zenekarával, a Kiscsillaggal is készülnek egy rendhagyó együttműködésre" - írták a szervezők.

A fesztiválozóknak egyébként a koncerteken kívül is kínálnak érdekes szórakoztató programokat. Strandra, aquaparkba, kerékpártúrára, barlangi kaland- és hosszúlépés fröccstúrára is várják őket.

A Fishing on Orfűre érkező autósok számára kétszázötven férőhelyes parkolót, a kerékpárral érkezőknek őrzött bringatárolót biztosítanak, ezen kívül fesztiváljáratokat közlekedtetnek Pécs és Orfű között.

Az eseményről további információk a www.fishingonorfu.hu és a www.facebook.com/fishingonorfu internetes oldalon olvashatók.

Forrás: MTI

A rendezvény hivatalos honlapja: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 58 717 720 megtekintés

Videó: 34 776 536 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5654906

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh