Kedden a Wall Street Journal az amerikai Honvédelmi Minisztérium egy forrására hivatkozva bejelentette, hogy az amerikai hadsereg egy új típusú rakétarendszert telepít Katarban, ahhoz hasonlót, mint amit nemrég a Negev-sivatagba is telepítettek, valamint Törökország középső részén.

A telepítések befejezését követően az amerikai haderő így egyszerre tud rakétákat indítani Iránra északról, nyugatról és délről. A forrás szerint Katarban összesen 8000 amerikai katona teljesít szolgálatot, és az országban lévő amerikai létesítmény radarrendszerének korszerűsítésére nemrég újabb 12 millió dollárt költöttek.

Az Egyesült Államok néhány hónap múlva az Egyesült Arab Emírségek területére is telepíteni fogja ugyanezeket a rendszereket.

Az amerikai fegyverrendszerek telepítése felgyorsult a térségben, mert Irán már nem csak Izraelt és egyes európai országokat éri el saját rakétáival, hanem fejlesztés alatt áll egy új fegyverrendszer, amivel 2015-re már az Egyesült Államok területén tudnának ellencsapást mérni.

Szeptember 16-27 között az amerikai haditengerészet gyakorlatot tart a Perzsa-öbölben, amin az összes aknaszedő flotta és másik 20 tagállam haditengerészete is részt vesz. Ezzel párhuzamosan a Hormuzi-szorossal kapcsolatos törvények beiktatása miatt a nyugati országok és az arab szövetségesek igyekeznek alternatív olajszállítási útvonalat biztosítani.

Forrás: jovonk.info Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 728 650 megtekintés

Videó: 48 936 922 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029230

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh