Két drónbázist hoznak létre az északkelet-kínai Liaoning tartományban, hogy távirányított felderítő repülésekkel felügyeljék a parti vizeket - jelentették be a helyi hatóságok szombaton.

A pilóta nélküli repülőgépek nagy felbontású és érzékenységű távérzékelőkkel lesznek felszerelve, s vészhelyzetben alkalmasak lesznek gyors reagálásra - tájékoztatott tartományi kormányzat óceánügyi és halászati felügyelete.

A közlés szerint a gépek alkalmasak lesznek az illegális földhasználat és homokkotrás kiszűrésére, továbbá a tengeri környezet felügyeletét is ellátják.

Korábbi jelentésekből tudni lehet, hogy Kína 2015-ig 11 drónbázist kíván építeni a keleti partvidék mentén, s minden bázisra legalább egy drónt telepítenek.

Az állami óceánügyi hivatal szerint a távirányítású, pilóta nélküli eszközök viszonylag rugalmasan vethetők be, nem költségesek és hatékonyabbak a műholdas, a hagyományos légi, illetve szárazföldi megfigyelésnél.

A beszámoló nem tér ki rá, de az intézkedés nyilvánvalóan jól illeszkedik azok sorába, amelyekkel Peking egyre határozottabban igyekszik területének biztonságát, illetve védelmét megerősíteni. Kínának a szomszédaival mind a Kelet-kínai-tengeren, mind a Dél-kínai-tengeren több területi vitája is van.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 387 500 megtekintés

Videó: 45 460 238 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6384066

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh