Gorbacsov, az egykori Szovjetunió utolsó államfője figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy szovjet-típusú összeomlás vár rá, ha Washington továbbra is a jelenlegi arrogáns, hegemón politikáját folytatja.

Gorbacsov csütörtökön részt vett egy konferencián Isztambulban, ahol megjegyezte, hogy az egykori Szovjetunió által elkövetett baklövéseket ismétli meg az Egyesült Államok is. Afganisztán megszállást megbocsáthatatlan hibának minősítette, amit most az amerikaiak is megismételtek. Mint mondta, a szovjet bolsevikok is arra törekedtek, hogy aláássák az iszlám értékeket a hatalom megszerzésének érdekében, és a hidegháború idején a világhatalmak a vallást használták, mint eszközt és fegyvert.

Amikor Gorbacsov a szovjet-típusú összeomlásról beszél, akkor arról a folyamatról beszél, amiben neki is oroszlánrésze volt, és hazája történelemkönyvei a birodalom tönkretevőjeként örökítik meg majd a nevét. Az utána következő Jelcin-korszak pedig az oroszok tömegeit ábrándította ki a nyugati típusú liberális ország- és társadalomrombolásból. Szerencséjükre náluk csak tíz évig tartott az a folyamat, amely nálunk már huszonkét éve tart – és még nincs vége.

Forrás: hidfo.net

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 931 263 megtekintés

Videó: 49 089 105 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7058088

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh