Interaktív térképen gyűlnek Baranya kék hírei. A balesetekről, tűzesetekről és egyéb bűnügyekről akár olvasóink is jelezhetnek - vagy akár szűrhetik őket, zoomolhatnak rájuk, levetíthetik történetüket.

Július elején kísérleti adásba kezdtünk: arra gondoltunk, érdekes lenne megrajzolni - pontosabban folyamatosan rajzolni - Baranya kékhír-térképét. Ezt ráadásul úgy szerettük volna, hogy a kíváncsi olvasó akár a különböző kategóriák (betörések, balesetek, erőszak, tűz, stb.) szerint is leszűrhesse a maga nézetét. Szerencsére ehhez találtunk is egy közel ideális megoldást - ami ráadásul akár moziszerűen le is játssza, ahogy az idő előrehaladtával egyre gyarapodnak a térképre felvitt hírek, vagy akár személyre szabott értesítést is kérhetünk szűkebb-tágabb a környezetünkben történtekről.

Az adás több szempontból is kísérleti. Egyrészt nyilván nem tudhajtuk, mennyire lesz a kezdeményezés népszerű, megéri-e a befektetett energiát. Másrészt a térképprogram magyar fordítása sem tökéletes még (a tudósítások pl. "felajánlás" néven szerepelnek). Harmadrészt arra is van lehetőség, hogy a kedves Olvasók maguk is küldjenek információt (egyelőre "felajánlást";) - hírt, képet, videót.

A használt platform a hírek terképen való megjelenítése, kategória szerinti szűrése és egy megadott időszak hírtörténetének "levetítése" mellett intelligens értesítésre is képes. Ha pl. a Pécs 20 km-es körzetében történt balesetekről szeretnénk gyorsan értesülni, vagy csak a Mohács-környéki tűzesetek érdekelnek, akkor ezekről néhány egyszerű beállítással email-riasztásokat kérhetünk.

A térkép itt érhető el: Kattintson ide...

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 690 245 megtekintés

Videó: 49 761 500 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7130138

Jelenleg az oldalon

32
Online

Interreg CE1013 REFREsh