Hasan Nasrallah, a Hezbollah libanoni radikális mozgalom vezetője biztosította híveit, hogy a szervezet harcoló csapatai hamarosan győzelemre juttatják Bassár el-Aszad elnököt a Szíriában zajló polgárháborúban.

A titkos menedékéről sugárzott televíziós beszédében Nasrallah sejk arra figyelmeztetett, hogy a szíriai elnök eltávolítása a hatalomból a szélsőségesek növekedéséhez fog vezetni, a Közel-Keletre pedig sötét napok várnak.

Nasrallah sejk megjegyezte, hogy a siíta Hezbollah mozgalom sohase fog a szíriai ellenzék oldalára állni, amelyet elmondása szerint az Egyesült Államok és Izrael támogat.

Libanon: Bejrútot rakétatámadás érte

A libanoni főváros, Bejrút területén, amely a Hezbollah radikális mozgalom irányítása alatt áll, a Grad rakétakomplexum két rakétája robbant fel. Áldozatok nincsenek, különböző források szerint három vagy négy ember sebesült meg.

A rakétatámadásra a Hezbollah vezetője, Hassan Nasrallah szombati beszédét követően került sor, amelyben kijelentette, hogy a fegyveresei Aszad oldalán fognak harcolni Szíriában egészen a győzelemig.

Egyelőre nem tudni, hogy ki hajtotta végre a rakétatámadást, azonban a szíriai lázadók korábban azzal fenyegetőztek, hogy bosszút állnak a Hezbollahon társaik haláláért.

Forrás: ruvr.ru

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 088 689 megtekintés

Videó: 48 318 234 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923308

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh