Miközben az európai vezetők többsége láthatóan igen elégedett a szerda éjjel tető alá hozott uniós mentő intézkedésekkel, s a piacok is kitörő lelkesedéssel fogadták a már tudott dolgok hivatalos bejelentését, egyre többen jelzik, hogy semmi sincs megoldva, jön még kutyára szalonna. Soros György is beállt a finnyáskodók sorába, ami persze korábbi nyilatkozatait ismerve nem egy akkora meglepetés.

A magyar származású guru egy befektetői vacsorán beszélt: szerinte a válság méretét ismerve a most bejelentett intézkedések későn jöttek és kevésnek is fognak bizonyulni. A piacok lelkesedése szerinte egy naptól három hónapig tarthat, egy ilyen széles sávot benyögő jóslással mondjuk nehéz is mellélőni.

Soros szerint a görögök helyzete egyáltalán nem lett megoldva, a bankok 50 százalékos veszteségleírása mellett a görögök, vagy az EKB görög eszközein nincs leírás, az adósságállományuk csak 20 százalékkal csökken, s a megszorításokkal brutálisra növelt recesszióval ezt sem tudják kinőni.

Csak idő kérdése Soros szerint is, hogy mikor ébrednek rá a befektetők, hogy igazából semmi sincs megoldva. A guru egyébként nem egészen érti, hogy a bankok miért mennek bele önkéntesen a görög kötvényeken elszenvedett 50 százalékos buktába. A többség ugyanis CDS-ekkel levédte magát, igazi csődnél a biztosítás fizetne, az 50 százalékos haircut viszont valószínűleg nem számít credit event-nek, a CDS-ek nem aktiválódnak, nem fizetnek.

Forrás: ecoline.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünket itt olvashatja: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 157 023 megtekintés

Videó: 47 284 159 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6746192

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh