A Prognosis Media német kutatóintézet figyelemmel kísérte az online közösségi oldalakon megjelenő politikai véleményeket annak kapcsán, hogy a felhasználók hogyan viszonyulnak a NATO-val kapcsolatos hírekhez. A kutatás eredményei szerint Németországban alig néhány hónap leforgása alatt 10 százalékkal nőtt a NATO-t negatív megítélésben részesítő hozzászólások száma.

A kutatás során a NATO kiképzési programjaival, hadgyakorlataival, általánosságban a NATO-val kapcsolatos hírek alatt sorakozó kommentárokat vizsgálták, és az eredményeket összehasonlították a Pew Research központ által tavasszal végzett felmérés eredményeivel. Az újonnan lefolytatott vizsgálat kimutatta, hogy a németek 58%-a ellenzi a konfliktusok erővel történő megoldását, és elleneznek egy lehetséges NATO-beavatkozást. Néhány hónap alatt 68%-ra nőtt azok száma, akik ellenzik az Oroszországgal fennálló viszonyok feszültebbé válását, miközben alig 32% támogatja a NATO Oroszország ellen tett “válaszlépéseit”.

A Prognosis Media kutatása szerint a felhasználók egyre gyakrabban jelenítenek meg olyan véleményeket, miszerint az Egyesült Államok háborúba sodorja Európát, miközben a válaszcsapás nem Amerikát, hanem az európai országokat sújtaná. A német felhasználók abszolút többsége szerint a Bundeswehrnek nincs semmi keresnivalója Ukrajnában, a NATO amiatt foglalkozik az ukrán helyzettel, mert az Egyesült Államok “ágyútölteléknek akarja használni Európát”. A kutatás kimutatta, hogy az Oroszország elleni háborús propaganda hatására a NATO megítélése egyre romlik.

Forrás: hidfo.ru Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 685 289 megtekintés

Videó: 48 897 017 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022336

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh