A NATO határozottan elutasította kedden az új orosz nemzetbiztonsági stratégia azon állításait, amelyek szerint az észak-atlanti szövetség fenyegetést jelentene Oroszország biztonságára.

Oana Lungescu, a katonai szervezet szóvivője azt közölte, hogy a NATO még tanulmányozza a Vlagyimir Putyin elnök rendeletével a múlt héten életbe lépett új orosz nemzetbiztonsági stratégiát.

"Határozottan elutasítjuk azokat a teljességgel megalapozatlan állításokat, amelyek szerint a NATO és tevékenysége biztonsági fenyegetést jelent" Moszkvára nézve - hangsúlyozta az illetékes.

Az Oroszországi Föderáció Nemzetbiztonsági Stratégiájáról címet viselő dokumentum szerint a NATO bővítése és közeledése Oroszország határaihoz nemzetbiztonsági veszélyt jelent az ország számára. A stratégiában azt írták, hogy a szövetség által Európában és az ázsiai-csendes-óceáni térségben telepített rakétavédelmi rendszerek jelentősen csökkentik az átfogó és a regionális stabilitás fenntartásának lehetőségét.

A NATO december elején hivatalosan meghívta Montenegrót, hogy csatlakozzon hozzá 29. teljes jogú tagországként. Lungescu ennek kapcsán leszögezte, a szervezet bővítése nem irányul senki ellen, "minden szuverén nemzetnek joga van eldönteni, hogy csatlakozik-e egy szerződéshez vagy szövetséghez".

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 573 148 megtekintés

Videó: 48 759 878 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6995718

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh