A kockázati eszközök „lekapcsolásra” kerültek a tőzsdéken Christine Lagarde, IMF vezér bejelentésére, aki ezzel személyesen is hozzájárult a válság elmélyítéséhez amikor kijelentette, hogy "az európai adósságválság „eszkalálódik” és a válság súlyossága miatt az Európai Unión kívüli országok segítségére is szükség van.

Ugyebár tudjuk, hogy Nagy-Britannia kiszállt a játékból, néhány okos intézkedésnek és nyilatkozatnak köszönhetően. Ki segíthet akkor? Úgy tűnik Oroszország.

Arkady Dvorkovics, elnöki tanácsadó nyilatkozata szerint Oroszország egy 20 milliárd dolláros „segítséget” kíván nyújtani az IMF-nek.

Hogy miért? Mert Kínához hasonlóan Oroszország is 12 hónapja folyamatosan adja el amerikai állampapírjait és a régi nemkívánatos befektetés helyett mindkét hatalom úgy döntött Európából jobb hűbéri birtok válhat.

Most pedig azt is tudjuk már, honnan lett ennyi pénze Oroszországnak hirtelen: az amerikai adósság eladásából természetesen. Az Oroszország tulajdonában levő amerikai állampapírok mennyisége 2010. október óta 48%-os csökkenést mutat: az akkori 176 milliárd dollárról 92 milliárdra csökkent...

Forrás: idokjelei.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 266 064 megtekintés

Videó: 47 415 074 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6771497

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh