Theresa May, az Egyesült Királyság miniszterelnöke kedden azt mondta, az Európai Unióból kilépés során mindvégig a britek érdekeit fogják szem előtt tartani, a kilépési tárgyalások részleteit azonban nem hozzák nyilvánosságra.

A britek június 23-án egy népszavazással döntöttek az Európai Unióból kilépésről, melynek során a választók 51,9%-a, mintegy 17,4 millió ember utasította el az uniós tagságot. A későbbiekben szakértők számos alternatív forgatókönyvet valószínűsítettek arra vonatkozóan, hogy a kilépési folyamat milyen hatást gyakorol majd a kilépő tagállamra és az Európai Unióra. A kilépés után két fő irányvonalat valószínűsítettek (úgynevezett soft-Brexit és hard-Brexit), melyek a bevándorlás feletti kontroll és az európai közös piachoz hozzáférés közti egyensúly megteremtésére utalnak.

May azt mondta, már számos lehetőség foglalkoztatja őket, ezeket az utóbbi hetekben „hard”, „soft” Brexitnek, illetve fekete, fehér és szürke Brexitnek nevezték, ők azonban egy vörös-fehér-kék Brexitet akarnak, ami azt jelentené, hogy a britek számára kedvezően alakul a helyzet.

A The Guardian brit napilap szerint a kormányfő azt mondta, hogy a kilépési folyamat során mindenek felett az Egyesült Királyság érdekeit fogják szem előtt tartani, a formálódóban lévő megállapodások részleteit azonban nem hozzák nyilvánosságra. May a lakosság bizalmát kérte erre vonatkozóan, és kifejtette, hogy egy ilyen tárgyalási folyamat során teljesen természetes, ha nem hozzák nyilvánosságra minden „ütőkártyájukat”, amivel a tárgyalóasztalon jobb eredményeket fognak tudni elérni.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 701 148 megtekintés

Videó: 48 912 623 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024660

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh