Az an-Nuszra Front vállalta a felelősséget Oroszország törökországi nagykövetének meggyilkolásáért.

A „mérsékelt” terroristák egy nyílt levelet tettek közzé, mely azóta terjed az interneten, és azt állítja, hogy az an-Nuszra Front volt az Andrej Karlov elleni merénylet kitervelője (a szervezet az évek során átnevezte magát, de ugyanarról a szervezetről van szó). A gyilkosság óta a török hatóságok már tizenhárom személyt őrizetbe vettek, akiket azzal gyanúsítanak, hogy terrorszervezettel együttműködve közük lehetett a gyilkosság előkészítéséhez. Az őrizetbe vett személyek közül többen kapcsolatban állnak Fethullah Gülen mozgalmával, amit Törökország szintén terrorszervezetként tart nyilván.

Karlovot hétfőn Ankarában egy kiállításmegnyitón lőtte le egy dzsihádista fegyveres. Az elkövető maga is kapcsolatban állt Fethullah Gülen mozgalmával, és már korábban a hatóságok látóterében volt.

Az esetet Törökország és Oroszország vezetői egyaránt provokációnak tartják, ami egy korábbi esethez – az orosz vadászgép lelövése Szíria felett – hasonlóan a két ország közti kapcsolat megrontását hivatott előidézni. Hétfőn egy ukrán nacionalista országgyűlési képviselő hősnek nevezte a terroristát. Az eset hatására a török külügyminiszter lemondta ukrajnai látogatását.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 883 003 megtekintés

Videó: 49 060 183 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054149

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh