Fiatal alkotóművészek online pályázhatnak több ösztöndíjra is a MANK megújult honlapján: a Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjra január 15-től, a jazz előadóművészeti, a zenei-alkotói, a zenei-előadóművészeti és a művészettörténészi ösztöndíjra pedig január 20-tól adható be pályázat - közölte szerdán a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) az MTI-vel.

A pályázatokat a Derkovits Gyula-ösztöndíj esetében február 4-ig, a zenei ösztöndíjak tekintetében február 9-ig várják, a Kállai Ernő-ösztöndíjra pedig, amely a műkritikusok és a művészettörténészek támogatására szolgál, február 14-ig nyújthatóak be a szakmai anyagok az alkotomuveszet.hu weboldalon.   

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratóriumok bírálják el - olvasható a közleményben.   

Mint írják, a MANK a magyar kulturális intézményhálózat intézményeként sokrétű tevékenységével és támogatásrendszerével színvonalas alkotások létrehozásához, valamint azok megismertetéséhez, terjesztéséhez és értékesítéséhez járul hozzá. A fiataloknak szóló ösztöndíjak egy évre szólnak és havi bruttó 200 ezer forintos támogatást jelentenek.   

A megújult honlapon keresztül szintén online pályázható meg a többek között kedvezményes alkotóházi foglalási lehetőséget nyújtó Magyar Mecénás Program, valamint a MANK híreiről, egyéb pályázati felhívásairól, kiállításairól, művészetpedagógiai foglalkozásairól és más programjairól is tájékozódhatnak a művészetek iránt érdeklődők.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 278 179 megtekintés

Videó: 38 511 544 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5893869

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh