Az elmúlt 20-30 évben a magyar termőtalaj erejének kb. 50 %-os romlásáról beszélnek a szakemberek.

Ha valaki most tavasszal járja az országot és a szántó területeken dolgozók munkálkodásait figyeli, az láthatja, hogy óriási mennyiségben pétisózzák – talán mindenki – a szántóterületeket.

A gazdák elmondása szerint a talaj már annyira elvesztette termőképességét, hogy ha nem műtrágyáznák a földeket, csak satnya termésük lenne, ezért be kell vetni a kemikáliákat is.

A modern mezőgazdasági termelés többet hoz a konyhára, de az abból fejlődő növény tápértéke meg sem közelíti a „vetésforgós” növények étkezési értékét.

A régi mondás, hogy „kenyéren és vízen élt”, valóban igaz mondás volt, mert a régi kenyerek olyan gabonából készültek, melyekből készült élelmiszereknek magas ásványi anyag- és vitamin tartalmuk volt. A mostani növényeknek már nincs esélyük a talajból ezeket a nano, mikro elemeket felszívni, mivel már abban nincs is. A növényeket genetikai manipulációval és kémiai anyagok talajba juttatásával próbálják elfogadható formába hozni. Így a mennyiséget és a szemre tetszetős formájú növényeket láthatjuk a boltokban. Azért mondjuk, hogy mennyiségi, mert bizony ezek a gyönyörű paradicsomok, primőrök a legtöbbször még napfényt se látnak, de van, hogy talajt se, mert speciális tápsókkal varázsolnak belőle nekünk növényeket.

A mezőgazdasági minisztériumunk próbál tenni lépéseket annak érdekében, hogy a támogatások ne csak mennyiségi támogatások legyenek, de ez egyenlőre nem számottevő. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ebből a magyar nemzet, a magyar egészség semmit nem lát. A figyelmesebb emberek tömik magukba a vitaminokat, ásványi anyagokat tabletták formájában. És jelenleg talán nincs is más alternatíva az emberek egészségük megőrzésének érdekében.

Hippokratész mondta kicsit nyersen…„az vagy amit megeszel” (táplálékod legyen az orvosságod, orvosság legyen a táplálékod)… és ez igaz is.

Az emberi szervezet is olyan, mint bármilyen élő szervezet. A géneket használva azért küzd, hogy egészségben építse, egészségben tartsa az élő organizmust. Ha viszont az építésben nem kapja meg a megfelelő anyagokat, akkor  más stratégiába kezd (sajnos a lelki tényezők is erősen hatnak szervezetünkre). Ha viszont folyamatosan fennáll a szervezetben a „b” terv szerinti működés, akkor elkezdünk megbetegedni, hiánybetegségekben szenvedni, és a legtöbbször talán nem is tudjuk mitől is lettünk betegek. Tavaly Magyarországon csak a rákos elhalálozás kb. 45.000 fő volt. Ez óriási szám és ahogy a szakemberek mondják ez csak növekedni fog.

Ezt a cikket még nagyon sok ténnyel tudnánk bővíteni, de ameddig kormányzati szinten nem akarjuk az alapegészségünket természetes módon a természet segítségével helyreállítani, addig a magyar nemzetnek nem sok esélye van az egészségre. Tegnap megszámoltam egy reklámblokkban volt 8 gyógyszer reklám 3 multi és egy gépjármű reklám. Talán ez is magáért beszél, hogy merre szeretnék irányítani az egészségünket…

Egy jó tanács ennek a cikknek a végére: Mozogj és gondold át, hogy „az vagy amit megeszel”…

Kapcsolódó blogbejegyzésünk: Mérgezett Föld: hogyan tettük tönkre a termőtalajt

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 692 146 megtekintés

Videó: 48 904 929 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7023202

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh