Már mintegy 1,3 millió forint gyűlt a közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági kampányában, amely idén az autista gyermekeket és családjaikat támogatja - hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című keddi műsorában.

Az adományvonal már él, a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.    

Őszi Tamásné, az Autizmus Alapítvány szakmai vezetője a műsorban elmondta, hogy alapítványuknál diagnosztikával, fejlesztéssel, szakemberek képzésével és a szülők támogatásával foglalkoznak.    

A szakmai vezető beszélt a különböző életkorokban, különös tekintettel a 15-18 hónapos korban jelentkező jelekről, amelyek autizmusra utalhatnak.     Kifejtette, hogy a fejlesztés területei, így a társas viselkedés és társas megértés, a kölcsönös kommunikáció, az önállóság, a rugalmas viselkedés, az autonómia mind nagy kulcsterületek, s ezeken belül tűznek ki  az érintett egyénre szabott célokat.    

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és hallgatókat. A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 822 megtekintés

Videó: 48 306 775 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921474

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh