A Fusion 212 repülőgépcsalád Németországban ultrakönnyű kategóriás engedélyt, Kenyában az afrikai kontinensen való közlekedéshez szükséges típus- és légialkalmassági bizonyítványt szerzett - közölte a Magnus Aircraft Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A Pécs melletti Pogányban korábban 2017 és 2019 között kétmilliárd forintos kormányzati támogatás mellett hatmilliárd forintos beruházással összeszerelő üzemet és kompozitgyárat építő, magyar tulajdonú vállalat közleménye szerint a társaság "fontos mérföldkövekhez ért".  

A beszámoló szerint a cég sikeresen teljesítette és ezáltal megszerezte a vállalat a Német Ultrakönnyű Repülési Egyesület (Deutschen Ultraleichtflugverband - DULV) által kiadott, maximum hatszáz kilogrammos felszálló tömegű ultrakönnyű engedélyt a Fusion 212 repülőgépcsaládra.  

Kitértek arra is, hogy sikeresen megtörtént az első afrikai Fusion 212 szűzfelszállása hétfőn, mindez pedig azért fontos, mert ez a manőver volt az utolsó feltétele a légialkalmassági tanúsítvány megszerzésének. A Kenyai Légügyi Hatóság (Kenya Civil Aviation Authority - KCAA) által kiállított típusalkalmassági és légialkalmassági bizonyítvánnyal a Fusion 212 repülőgépek így már szabadon repülhetnek az afrikai kontinensen.  

Mint írták, Magyarországon elsőként a Magnus Aircraft Zrt., mint repülőgépet tervező vállalat szerezte meg az Európai Unió Repülésbiztonsági Ügynöksége (EASA) jóváhagyását a tervezési eljárásaira, így a vállalat megfelel az Európai Unió szigorú iparági előírásainak.  

A Magnus tavaly augusztusban jelentette be, hogy saját fejlesztésű gépei mellett leányvállalata kizárólagos jogot szerzett az orosz fejlesztésű négyüléses kisrepülőgép, az IL-103-as típus gyártására és értékesítésére.  

A nyilvános cégadatok szerint félmilliárd forintos saját tőkével rendelkező Magnus Aircraft Zrt. nettó árbevétele 2018-ban 320 millió, 2019-ben pedig 150 millió forint volt, adózott eredménye mindkét évben 12 millió forint körül alakult.

Forrás: MTI

Fotók: MAGNUS AIRCRAFT Zrt.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 65 527 669 megtekintés

Videó: 39 474 347 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5955621

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh