Online is követni lehet szerdán, az aradi vértanúk emléknapján a Fiumei úti sírkertben tartandó központi megemlékezést.

A Nemzeti ünnepek és emléknapok Facebook-oldal hétfőn közölte, hogy oldalukon 10 órától élőben közvetítik a fővárosi Fiumei úti sírkertben zajló megemlékezést. "Emlékezzünk együtt hőseinkre, az aradi tizenhármakra!" - tették hozzá.  

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárság az MTI-vel azt közölte: a központi megemlékezés szerda reggel - a hagyományoknak megfelelően - az Országház előtt kezdődik. A Kossuth Lajos téren reggel 8 órakor felvonják, majd félárbócra engedik Magyarország nemzeti lobogóját.  

A Fiumei úti sírkertben, a Batthyány-mauzóleumnál 10 órakor kezdődik a megemlékezés, amelyen Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára mond beszédet.  

A kormány 2001-ben nyilvánította a magyar nemzet gyásznapjává október 6-át, amikor az 1848-49-es forradalom és szabadságharc leverése után Aradon kivégzett 13 vértanúra, valamint az aznap Pesten kivégzett gróf Batthyány Lajosra, Magyarország első független, felelős kormányának vezetőjére emlékeznek.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 699 793 megtekintés

Videó: 48 910 331 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7024325

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh