Magyarország faunájának, környezeti körülményeinek megvédéséhez a lehető legszélesebb társadalmi egyetértést kell megteremteni, a kormány ezért online környezetvédelmi felmérést indított, amely a jövőnket és társadalmunkat leginkább meghatározó zöld kérdéseket tartalmazza - mondta Nagy István agrárminiszter hétfő reggel, az állatok világnapján az M1 aktuális csatornán.

Hozzátette: fontos tudni az emberek véleményét, mert így lehet olyan jogszabályi környezetet, pályázati lehetőségeket létrehozni, amelyek leginkább alkalmasak a siker eléréséhez.  

A miniszter szerint szemléletváltásra van szükség, arra, hogy "az emberek ne azt kérdezzék hogy mit kell tenni másoknak, hanem hogy mit kell tenni nekik a teremtett világunk megőrzéséért".  

A "Magyarország zöld úton jár!" címmel indított 12 kérdésből álló kérdőívet a zold.kormany.hu oldalon november végéig lehet kitölteni. A felmérésben egyebek között a hulladékok újrahasznosításáról, a napelemek telepítése és az elektromos közlekedés állami támogatásáról, a faültetési program folytatásáról, a gyermekek környezettudatos neveléséről, a nagy szennyező cégek klímavédelmi költségeinek megfizetéséről mondhatják el véleményüket a kitöltők - hangzott el a műsorban.

Forrás: MTI