Miközben a bankok devizaalapú hitelezési gyakorlata miatt számos pénzügyi békéltető testületi és polgári peres eljárás van folyamatban, a Magyar Bíróképző Akadémia honlapján érdekes dolgot találunk.

A bíróságok központi oktatási terve 2012.július:

2. Egynapos képzés a Magyar Bankszövetség közreműködésével a hitelintézetek tevékenységével összefüggő speciális szerződésekről.

Főbb témák: A hitelintézetek tevékenységével összefüggő speciális szerződések és azokkal összefüggő tipikus, a gyakorlatban tapasztalható problémák (bankszámla-, hitel- és kölcsönszerződések, pénzügyi lízingszerződések, projektfinanszírozási ügyletek, faktorálási szerződések, óvadéki szerződések, bankgarancia szerződések, engedményezés banki gyakorlata) és más aktuális kérdések.

Időpont: 2012. július 10.

Forrás: Kattintson ide...

Levélben fordultunk a Magyar Bankszövetséghez, hogy szíveskedjenek részünkre elküldeni a továbbképzés "oktatóanyagát" , ezzel is hozzájárulva az "alacsony pénzügyi kultúrával rendelkező" civil társadalom pénzügyi ismereteinek bővítéséhez.

A válasz itt olvasható:

"Tisztelt Hiteles Magyarok Fóruma!

A Bíróképző Akadémia 2012. július 10-i programjára előzetesen nem készül írásbeli oktatóanyag. Ha az előadók és a Bíróképző Akadémia hozzájárulnak, az előadások anyagát, vázlatait a részvevők részére utólag interneten megküldjük. Ez esetben valószínűleg annak sem lesz akadálya, hogy Önöknek megküldjük az anyagot, de erre, mivel nem kizárólag a mi döntésünktől függ, előzetesen nem tudok ígéretet tenni.

Szíves megértésüket köszönöm.

Üdvözlettel:

Dr. .....

vezető jogtanácsos

Magyar Bankszövetség

1051. Budapest V. József nádor tér 5-6"

Laikusként kissé meglepő számunkra, hogy semmilyen írásos anyag nem készült e témában a képzés előtt, mely az ott elhangzottak megértést hivatott elősegíteni. Bízunk benne, hogy a résztvevőknek nem okoz majd gondot az elhangzó banki és pénzügyi fogalmak megértése, értelmezése. Vegyünk, példának okáért egy könnyed mondatot, mely elhangozhat az előadások alatt:

"Kereszt devizás kamatswap ügyletekkel re-finanszírozott atipikus hitelkeret-szerződések."

Várjuk tehát az előadások anyagát és reméljük, hogy sem az előadóknak és sem a Bíróképző Akadémiának nem lesz kifogása az ellen, hogy a témában érintett civilek is megismerhessék a pénzintézetek speciális szerződésinek sajátosságait és az azokkal összefüggő tipikus, a gyakorlatban tapasztalható problémákat.

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

A devizahitelezéssel kapcsolatos riportjaink itt tekinthetők meg:

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 078 342 megtekintés

Videó: 48 307 429 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921545

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh