Minőségi kulturális programok, többek között irodalmi rendezvények, szabadegyetemi előadások, házikoncertek megvalósítására pályázhatnak idősklubok május 31-ig.

A Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Közművelődés Kollégiuma Bús Balázs, az NKA alelnöke kezdeményezésére új pályázati lehetőséget hirdetett szépkorúak számára igényes, minőségi kulturális programok megvalósítására. Pályázni 2022. május 31-én éjfélig lehet - közölte a pályázat kiírója csütörtökön az MTI-vel.   

Mint írják, az idősek klubjaiban közösségépítő programok, kikapcsolódás, szórakozás várja az időseket, de egyre nagyobb az aktív időskorúak igénye a művelődésre és a tanulásra, például múzeum- és színházlátogatásra, komolyzenei programokra, irodalmi körökre, szabadegyetemi előadásokra. A pályázati lehetőség ez utóbbiak támogatása révén az idősek számára elérhető kulturális programok palettáját igyekszik bővíteni.   

A programok megvalósítására a kollégium 100 millió forintos keretösszeget határozott meg. Az igényelhető támogatás maximális összege programonként 1 millió forint.   

A támogatást többek között múzeum- vagy színházlátogatás, irodalmi rendezvények, szabadegyetemi előadások, házikoncertek szervezéséhez lehet igényelni.   

A pályázaton részt vehetnek magyarországi székhelyű, idősek klubját szervezett formában üzemeltető közművelődési intézmények és közösségi színterek (költségvetési szerv, nonprofit gazdasági társaság), szakmai szervezetek (egyesületek, alapítványok), idősgondozással foglalkozó szervezetek (költségvetési szervek, nonprofit gazdasági társaságok) vagy ezen szervezetek fenntartói.   

A pályázat részletes feltételeiről az NKA honlapján lehet tájékozódni.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 064 254 megtekintés

Videó: 48 286 607 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6919437

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh