A rendőrségnek az a célja, hogy  garantálja a Sziget fesztiválon szórakozók és a környéken élők biztonságát egyaránt - jelentette ki Fülöp Gergely, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának vezetője szerdán Budapesten.

Ennek érdekében bűnmegelőzési és balesetmegelőzési pontot állítottak fel a fesztivál területén, illetve egyenruhás rendőrök és civil ruhás nyomozók  teljesítenek szolgálatot a Hajógyári-szigeten, a sziget körüli vizeken és a közlekedési csomópontokon egyaránt - közölte a bűnmegelőzési ponton megtartott sajttájékoztatón Fülöp Gergely.  

A bűnmegelőzési és balesetmegelőzési ponton olyan rendőrök teljesítenek szolgálatot, akik több idegen nyelvet beszélnek - tette hozzá.  

Mint elmondta, a bűnmegelőzési ponton különböző játokokkal és balesetszimulátorral várják az érdeklődőket. Meghirdettek egy "szelfizz a rendőrrel" elnevezésű játékot is. Ennek keretében, ha bárki a Sziget területén készít egy szelfit egy rendőrrel és azt bemutatja, akkor ajándékot kap.  

Ugyanakkor, határvadász toborzó pontot is üzemeltetnek a BRFK "standján", ahol  augusztus 11-én és 12-én, naponta 10 és 14 óra között tudnak tájékoztatást nyújtani a határvadász foglalkozás iránt érdeklődőknek.  

Szintén a bűnmegelőzési ponton érhetőek el az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság munkatársai, akik minden nap 13 óra és 19 óra között tudnak segítséget nyújtani az ügyintézésben azoknak a külföldieknek akik elhagyták az okmányaikat.  

Fülöp Gergely felhívta a fesztiválozók figyelmét arra, hogy a sátrakban ne hagyjanak értékeket, lehetőség szerint az értéktárgyakat a fesztivál területén rendelkezésre álló úgynevezett lockerekben, zárható dobozokban helyezzék el.  

Feljelentést a III. kerületi rendőrkapitányságon lehet tenni, a bűnmegelőzési ponton a rendőrök útbaigazítják, térképpel segítik a károsultakat.  

Hangsúlyozta, hogy a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányságának egy 8,5 méteres hajója a sziget körül cirkál a nap 24 órájában. Szükség esetén pedig jet-skis rendőrök percek alatt a bajbajutottak segítségére tudnak sietni.  

A BRFK-n kívül a Készenléti Rendőrség és a Polgárőrség is részt vesz a terület biztosításában - mondta Fülöp Gergely.  

Kérdésre válaszolva közölte, hogy az elmúlt évek tapasztalata alapján a Szigeten a kisebb vagyon elleni bűncselekmények a jellemzőek, illetve a kábítószerrel, pszichoaktív anyaggal visszaélések. Ezért most is ezek elhárítására koncentrálnak a leginkább - magyarázta az osztályvezető.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 321 908 megtekintés

Videó: 45 407 867 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6370508

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh