A motocrossban, csakúgy, mint a foci NB III-ban, véget ért az idény. Molnár Alexandra számolt be a 2012-es versenyévéről.

„Összességében véve az idei év sokkal jobban tetszett, mint a tavalyi. Igaz, ellenfeleimhez képest még idén is lényegesen kevesebbet tudtunk edzeni - ami szponzorokkal könnyen megoldható lenne -, de az évem jól alakult.

A motorom néhány héttel Monor előtt már nálunk volt, verseny kész állapotban. Köztudott, hogy nem szeretem azt a pályát, és soha nem is jött ki rajta a lépés, egy-egy bukás, vagy sérülés mindig becsúszott. Sajnos ez idén sem volt máshogy, a második szabadedzésen a saját figyelmetlenségem miatt átfordultam az egyik ugrón, a motor rám esett és csúnyán megütötte a combom. Mi azonban pontokért jöttünk, tudtam, hogy az év végén fontosak lesznek, ezért végigmentem, és sikerült így is megnyernem mindkét futamot.

Két hét múlva következett Nagykanizsa, ahol már legnagyobb ellenfelem, az osztrák Andrea Amtmann is ott volt. Az előző napi eső teljesen szétáztatta a pályát, ami nekem volt kedvezőbb, mert szeretek sárban motorozni. Mindkét futamban második lettem, egy lekőrözött versenyző hátráltatott az utolsó körben, így nem tudtam előzni.

A már hagyománynak számító pécsi Endurocross versenyen, amikor van lehetőségem elindulok, idén szerencsére ismét a dobogó tetejére állhattam ezen a „hazai” versenyen.

Kőszárhegy a másik mumusnak számító pálya, itt is minden évben történik valami, idén egy kisebb elcsúszás is elég volt, hogy a dobogó 3. fokára csússzak vissza.

A zalaszentgróti pályát szeretem, de a nyárnak ezen részén nehéz a rendezőknek tökéletesen belocsolt pályát biztosítani. Az edzéseken még jó volt, de a futamok alatt teljesen száraz pályán motoroztunk, az első futamban rengeteget hibáztam, háromszor kerültem a földre, ilyen talán még nem is történt velem… ez volt az egyetlen futamom, ahol lecsúsztam a dobogóról, az összetett negyedik helyen végeztem. Ezt mondhatjuk talán a legrosszabb versenyemnek az idei évben.

Itt még csak titokban reméltük, hogy két hét múlva a szlovákiai Senkvicében fogok indulni a Női Világbajnokság fordulóján. Közben felkészülésként a fiúk között is versenyeztem Dél Mx Kupán B osztályban, egy átalakított pályán mentünk, ami nagyon tetszett, kisebb hibákkal, de 4. lettem.

A következő hét teljes káosz volt. többször utaztunk Pestre, mindenki lázban égett a hétvége miatt, én voltam a legidegesebb. Az előző versenyek alapján éppen hullámvölgyben voltam, erre az érettségi is rátett egy lapáttal, de a hét végére minden összejött. A kint töltött napok, életem legjobbjai voltak! Egy álmom vált valóra ezzel, és azt hiszem sikerült meghálálnom mindenkinek, hiszen hiba nélkül csináltam végig a hétvégét, magabiztos motorozással, a 24. helyre soroltak összetettben!

Reménykedtem, hogy innen majd minden jól alakul, hiszen a nyár alatt többet tudtam edzeni, mint általában, a kondim is jó volt, és fejben is összeálltam. Augusztusban volt egy elég nagy esésem, a fejem, vállam, gerincem is kapott belőle. Egy hónap pihenőt kellett volna tartanom, de akkor már folytatódtak a versenyek, ezért egy hét múlva motoron ültem. Fejben teljesen széthullottam néhány kör alatt, de idővel ez is alakult.

Somogyvárra úgy mentem, hogy nyerni szeretnék. Imádom a pályát, tudtam rajta edzeni, minden kész volt, hogy ott legyek. Egészen az első három körig. A balszerencse elkapott, a motorom pont akkor állt meg. Egy kölcsönmotorral és teljesen más beállításokkal versenyeztem, és csak 3.-nak sikerült bejönnöm.

Míg a magyarok egyre távolabb, addig az osztrákok egyre közelebb értek hozzám pontokat tekintve. Tudtam, hogy ilyen kevés edzéssel nem nyerhetek már, hiszen két nagyon gyors pálya volt vissza a bajnokságból, ahol én és a motorom is hátrányban voltunk, a nagyobb motorokkal szemben.

Csákánydoroszlón kaptunk jót és rosszat is egyaránt. Az első futamban leszakadt a kipufogóm, amitől motorom gyengébb lett, de ennek ellenére a rajtjaim jók voltak, a második futamban éppen csak lecsúsztam a győzelemről, összetettben 2. lettem. Itt a technika osztrák ellenfelem is megviccelte, egy futamot fel kellett adnia, így kicsit megnyugodtam, mert biztos pontelőnyöm volt az utolsó fordulóra.

Pannonhalma idén borzalmas volt. A pályának egy részét le is kellett zárni, annyira veszélyes volt. Nem akartam megváltani a világot, egy biztos motorozásra mentem, aznap 3. lettem, így megnyertem a Bajnokságot!

Ismét egy nehéz éven vagyok túl, az anyagi háttér még mindig nem megfelelő, támogatóim mindenben segítenek, amiben tudnak, azonban ez nem elég ahhoz, hogy ott motorozzak, ahol szeretnék. A Világbajnokság közege nagyon tetszett, szívesen végigcsinálnék egy évet, de a hozzá szükséges keret sajnos nem áll rendelkezésünkre. Emellett a cseh női bajnokság is igen színvonalas, ott is kipróbálnám magam.

Sajnos az év végezetével egyik legfőbb támogatóm kiszállni kényszerült, amivel úgy néz ki a jövő évem kilátástalanná vált. Bármilyen anyagi segítséget szívesen fogadok, cserébe a média-megjelenésen kívül a legjobb formámban motorozom és próbálok minden tőlem telhetőt megtenni a győzelemért!”

Ezúton is sok sikert kívánunk Alexandrának!

Forrás: Miki

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 706 128 megtekintés

Videó: 48 919 868 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025717

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh