Hosszú évek óta népszerűek a Janus Pannonius Múzeum „Páratlan élvezet járni a Mecseket” és a „Szertárak titkai” című utazó kiállításai, amelyek számos helyen megfordultak már a különböző megrendelések alapján.

A továbbra is kölcsönözhető tárlatok mától a Várostörténeti Múzeum (Felsőmalom u. 9.) földszinti kiállítóterében nyertek állandó elhelyezést, ahol az állandó vagy időszaki kiállításába váltott aktuális belépőjeggyel ingyenesen látogathatók.

A „Szertárak titkai” című időszakos kiállítást 2007 őszén nyílt meg. A három pécsi középiskola természetrajzi szemléltetőeszközeiből összeállított kiállítás egy ma már nem létező tantárgy, oktatásból többnyire kikopott szemléltetőeszközeit mutatja be. Ez egészül ki egy vitrinnel, amely a Janus Pannonius Múzeum iskolatörténeti gyűjteményének néhány természetrajzi szemléltetőeszközét tartalmazza. A kiállítás azóta iskoláról iskolára vándorolt, feldolgozását múzeumpedagógiai program segíti.

A másik tárlat („Páratlan élvezet járni a Mecseket”) az immár tízedik születésnapját ünneplő Múzeumi Túrák a Mecsekben című túrasorozatához kapcsolódik. Feldolgozza a Mecsek Egyesület történetét és azon embereknek állít emléket, akik tevékenysége nyomot hagyott a Mecseken. A tárlat nagyméretű panorámafotója átélhetővé teszi a TV-toronyból látható látkép élményét, valamint egy állítható modell segítségével a források működését tanulmányozhatjuk (a vízzel telített és a vízhiányos állapotot). A játékos természetű látogatók pedig kiállításvezető feladatlapot tölthetnek ki.

A Szertárak titkai és a Páratlan élvezet járni a Mecseket című kiállítások a Történeti Osztály állandó vagy időszaki kiállításába váltott aktuális belépőjeggyel ingyenesen látogathatók keddtől szombatig 10 és 16 óra között.

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 463 megtekintés

Videó: 48 301 884 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920924

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh