Országszerte ünnepélyes megemlékezések veszik kezdetüket október 23. alkalmából. Azokra a hétköznapi hősökre emlékezünk, akik megküzdöttek a szabadságért.

Az évek óta népszerű, a közintézményeken és a középületek belső tereiben található archív óriásplakátok idén is hangulatot teremtenek. Az óriáskiállítás november 16-ig látható a Városházán, a könyvtár épületén, a Színház- és hangversenyterem, valamint a Közösségek Háza falain.

Az ünnephez kapcsolódóan múlt héten az általános iskolások élménynap keretein belül ismerkedhettek a Mecseki Láthatatlanok történetével. Az 1956-os eseményeket a forradalmárok eredeti útvonalának helyszínein a Lapistól Szárazkútig követték nyomon.

A középiskolások pénteken a Gérecz Attila vers- és prózamondó versenyen emlékeztek 1956-ra a Komlói Rákóczi Szövetség szervezte eseményen.

Október 23-án Szentmise kezdődik 9.30-kor a Római Katolikus Templomban. Ezt követi 11.00 órakor az Ünnepi műsor a színházban, ahol Polics József mond köszöntőt a Pöndöly Néptáncegyüttes "Piros a vér a pesti utcán" című műsora bevezetőjeként. 11.45-kor az 56-os emlékkőnél a tisztelet koszorúit helyezik el a résztvevők, ezután megemlékezésre kerül sor a Városház téri Emléktáblánál.

 

 

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 746 923 megtekintés

Videó: 48 950 535 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031715

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh