Elkészült a komlói Bajcsy-Zsilinszky utca utolsó, még felújításra váró szakaszának az aszfaltozása. A környék útjai öt év alatt, többféle forrásból újultak meg teljesen.

Az első autósok a hétvégén gördülhettek át a komlói Bajcsy-Zsilinszky Endre utca felújított és újraaszfaltozott alsó szakaszán. Már csak kisebb befejező munkák– padkarendezés, folyókák építése – vannak hátra a Kórház és a Kossuth utcák közötti részen, amelyek a forgalmat nem fogják akadályozni. Ezzel befejeződött a több éve tartó rekonstrukció a város keleti felének egyik legfontosabb útvonalán.

„A környéket több lépésben, évek alatt hoztuk rendbe. Öt éve a Kórház utca felújításával kezdődött, amit az újtelepi csatlakozó követett. Ezután megcsináltuk a bíróság és a munkaügyi központ környékén a járdákat, parkolókat, csapadékvíz-elvezetést, majd tavaly a Bajcsy utca felső szakaszát. Most pedig az alsó szakaszra is tudtunk forrásokat teremteni” – foglalta össze a folyamatot Polics József polgármester.

Az útjavítást a belügyminisztérium pályázati támogatásából és a város saját fejlesztési keretéből finanszírozták ezúttal. A korábbi években is jellemző volt, hogy az éppen adódó pályázati lehetőségeket megragadva egészítette ki az önkormányzat a saját beruházási költségvetését, így minden évben lehetett egy-egy lépést haladni.

„Bár a főbb utak elkészültek, tisztában vagyunk vele, hogy ezen a környéken a mellékutcák többsége is igen rossz állapotú. A rekonstrukció következő fázisában ezek vannak soron, elsőként még az idén sor kerül a Béketelep III. sor burkolatának újra aszfaltozására” – tett ígéretet a polgármester. Kitérve arra is, hogy az állami fenntartó jóvoltából a Kossuth út burkolatcseréje is megtörténhet az idén.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 583 079 megtekintés

Videó: 48 770 532 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6997559

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh