Közel 38 milliós pályázati forráshoz jutott a Nagycsaládosok Komlói Egyesülete, amellyel a közösségi összefogást, a családi programokat, magát a családot hivatott előtérbe helyezni.

Jelentős összegű pályázati forráshoz jutott a Nagycsaládosok Komlói Egyesülete az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Közösségi összefogás Komlón – hogy a család valódi érték legyen!” című pályázatának köszönhetően. A Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága által elbírált szakmai anyag közel 38 millió Ft összegű támogatásban részesült.

Nyers György, a Nagycsaládosok Komlói Egyesületének elnöke elmondta, hogy három síkon szeretnék megvalósítani terveiket. A pályázati forrás felhasználásának leglátványosabb része rendezvények szervezése lesz, melynek során 10-12 program lebonyolítását tervezik partner civil szervezetek és az önkormányzat segítségével. A családokat és a számítógéphez szokott gyerekeket szeretnék kimozdítani látványosabb rendezvényekkel a négy fal közül.

Emellett egy átfogó képzési rendszerrel, a munka világába visszatérni szándékozó családanyák versenyképességét kívánják javítani. Ez egyebek mellett információszerzési-, önéletrajz-írási technikák megszerzését, számítógépes-, vállalkozói ismeretek megismerését foglalja magába.

A harmadik területen – a családsegítők, a rendőrség, a pszichológus segítségével – előadások keretében szeretnék megismertetni a résztvevőket napjaink legnagyobb problémájával, a családban megjelenő drogokkal, illetve felkészíteni őket az ellenük való fellépésre.

A pályázati források várhatóan szeptembertől állnak rendelkezésre. Nyers György hangsúlyozta, hogy a programokon, képzéseken nemcsak a nagycsaládosok vehetnek majd részt, rendezvényeik, képzéseik nyitottak minden gyermeket nevelő család számára.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 952 109 megtekintés

Videó: 49 100 940 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059117

Jelenleg az oldalon

13
Online

Interreg CE1013 REFREsh