Alig három munkanapot kellett várni az év első komlói beruházására. Európai uniós támogatással, összesen közel ötvenmillió forintból felújítja és bővíti az otthontalanokat befogadó intézményeket a város önkormányzata.

Utoljára 2017-ben volt nagyobb felújítás a komlói Vörösmarty utcában lévő hajléktalanszállón. Akkor a tetőszerkezetet cserélték ki az évtizedekkel korábban a kenderföldi városrészt építő munkások felvonulási épületeként felhúzott ingatlanon. A hivatalosan 24 férőhelyes, de a téli krízisidőszakban esetenként több mint 30 főt befogadó szálló műszaki állapota miatt azonban szükségessé vált a teljes felújítás.

Az önkormányzat az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programhoz (EFOP) nyújtott be sikeres pályázatot a költségek fedezésére. Még tavaly szerződést kötöttek a közbeszerzésen nyertes kivitelezővel, hétfőn pedig megtörtént a munkaterület átadása.

A projekt két részre oszlik. A nagyobb falat a Vörösmarty utcai épület tatarozása lesz. Méghozzá teljeskörűen: padló- és falszigetelés, új burkolatok, nyílászárók cseréje, korszerű épületgépészeti eszközök beépítése, új álmennyezet, valamint a konyha és a szociális helyiségek teljes felújítása is része a beruházásnak. A főbejárat elé új előtető épül, emellett a kerítést és a kaput is kijavítják, továbbá akadálymentesítik a közlekedést.

A beruházás második fele a Szent Borbála Otthon Pécsi úti épületét érinti. Itt némi átalakítás és felújítás után két új férőhelyet hoznak létre a rászorulók számára. Az alagsori helyiségekben szigetelésre, burkolatcserére és festésre kerül sor, emellett szociális helyiségeket alakítanak ki. Az építkezés költségvetése a két helyszínen meghaladja a 47 millió forintot.

„Immár a sokadik olyan beruházásba tud belekezdeni a város, amely már évek óta időszerű volt. Ha élhető város akarunk építeni, akkor gondoskodnunk kell a lakóiról, beleértve a leginkább rászorulókat is. Szerencsére Komlón a hajléktalanság nem tömeges probléma, az intézményeink mindenkit be tudnak fogadni. A felújítás nyár végére tervezett befejezése után pedig már a körülményekre sem lehet panasz” – foglalta össze Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 068 770 megtekintés

Videó: 48 295 654 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920259

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh