A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC), mint az ország egyik meghatározó gazdasági szereplője, évtizedek óta kiemelt figyelmet fordít a fenntarthatóságra és a környezettudatosságra. Éppen ezért, tíz évvel ezelőtt létrehozták a Zöld Megoldás-pályázatot, hogy támogatást nyújtsanak cementgyáraik vonzáskörzetében a környezettudatos kezdeményezések megvalósítására.

A Társaság az elmúlt évtized során 46 projekt létrejöttéhez járult hozzá összesen 65 millió forinttal. Ahogy a korábbi években, úgy idén is pénzügyi támogatásban részesülnek a legkiemelkedőbb és leginnovatívabb pályamunkák. A váci és a beremendi térségből érkező pályázatokra 3-3 millió forint, míg Pécs és környéke számára 1,5 millió forintos támogatás áll rendelkezésre.

A 10. évforduló alkalmából különlegességgel várják a pályázókat: a megszokott 7,5 millió forinton felül 1 millió forintos jubileumi különdíjjal is készülnek.
A DDC célja, hogy energiagazdálkodással, CO2 kibocsátás csökkentésével, valamint hulladékkezeléssel és vízgazdálkodással kapcsolatos projektek létrejöttét támogassák cementgyáraik vonzáskörzeteiben, valamint Pécsett és környékén.

Az elmúlt tíz év során oktatási intézmények, kulturális és közhasznú szervezetek valósították meg tanösvényeiket, szabadtéri közösségi tereiket a Zöld Megoldás-pályázat keretében.

A jelentkezők pályázatukat 2020. szeptember 17. és december 4. között adhatják le. Az aktuális pályázati anyagokat a vállalat honlapjáról tudja letölteni.

A pályázatról bővebben a Társaság honlapján tájékozódhat: duna-drava.hu/hu/zold-megoldas

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 085 480 megtekintés

Videó: 48 315 617 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922972

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh