Látványos  mazsorett-bemutatóval  adták  át rendeltetésének  a  megújult  Petőfi  teret  és  a  hozzá kapcsolódó területrészeket.

A megnyitó ünnepségen dr. Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője arra emlékeztetett, hogy a komlói városvezetéssel  vállvetve,  a  megyei  önkormányzat  szakmai támogatásával  számos  pályázatot  sikerült elnyerni az utóbbi időszakban.

Ezek közül a két legjelentősebb a Petőfi tér környékének megújítása, valamint az új vásárcsarnok megépítése volt. Hoppál Péter kiemelte, Komló irányt mutat abban, hogy jó tervezéssel, hatékony lobbival és sikeres kivitelezéssel miként újulhat meg egy város arculata ilyen rövid idő alatt.

Polics József történelmi pillanatnak nevezte a beruházás átadóünnepségét, amely nemcsak a Petőfi teret, hanem  a  környezetét  is  érintette.  Komló  polgármestere  hangsúlyozta,  hogy  a  beruházás  során  fontos szempont volt mind a gépjármű, mind a gyalogos közlekedés biztonságosabbá tétele. A tér kialakításánál arra törekedtek, hogy valamennyi generáció pihenőhelyet találjon benne magának.

Meghatározó eleme a beruházásnak a csapadékvíz  hasznosítása, amely két földbe süllyesztett víztározó jóvoltából  Komló  egész  növényállományának  öntözését  oldhatja  meg. 

A  projekt  részeként  a szakmunkásképző  intézet  előtt  jól  megvilágított  közösségi  terek  alakultak  ki,  valamint  akadálymentes gyalogátkelők létesültek. A megújulás részeként közel 200 új parkoló jött létre a Petőfi tér környezetében.

A Móricz Zsigmond és a Mikszáth Kálmán utcák között elhelyezkedő, a múltban játszótérként funkcionáló zöldterület is megújult, ahol egy korszerű, több korosztály számára alkalmas közpark jött létre.

A fejlesztés része volt a sport és szabadidős létesítmények energetikai fejlesztése és a kapcsolódó területek megújítása. Ennek részeként korszerűsödött a Móricz Zsigmond utcai teniszpálya épülete.Az ünnepségen fellépett a Komló Csillagai mazsorettcsoport.

A Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága 2016 évben pályázati felhívást tett közzé a városi jogállású települések helyi önkormányzatai számára TOP-2.1.2-15 kódszámon, „Zöld városkialakítása” címmel. A pályázati konstrukcióra Komló Város Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a Komló –Petőfi tér és környezetének rehabilitációja címmel. A pályázatot az Európai Unió és Magyarország Kormánya 579.47 Millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesítette. A pályázati program forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosította.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 708 135 megtekintés

Videó: 48 921 687 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026182

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh