Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér biztonságos használatáról kötött egyezményt az Amerikai Egyesült Államokkal, miután az USA rakétatámadást intézett a Sha’irat repülőtér ellen.

A külügyminisztérium közleményében az áll: Oroszország felfüggesztette a szíriai légtér használatának biztonságáról aláírt memorandumot, amit az amerikaiakkal korábban a légtéri incidensek elkerülése céljából sikerült megkötni.

Ennek értelmében a két fél nem tájékoztatja egymást a várhatóan használt légifolyosókról, így a továbbiakban megtörténhet, hogy a szuverén ország ellen légicsapásokat folytató amerikai vadászgépek véletlen az orosz légierő gépeivel találkoznak össze, és ebből adódóan baleset történik.

Az amerikai haditengerészet tegnap óta 59 Tomhawk cirkálórakétát lőtt ki Szíriára. Mivel a kormány nem engedélyezte az amerikai hadsereg semmilyen tevékenységét Szíria területén, így az egy szuverén ország elleni katonai agressziónak minősül, és a nemzetközi jog sértését jelenti.

Az amerikaiak egyoldalú beavatkozásával szemben az orosz légierő a szíriai kormány engedélyével, államközi egyezmény keretén belül működik Szíriában.

Forrás: hidfo.ru / sputniknews.com

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 731 187 megtekintés

Videó: 48 938 641 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7029563

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh